כולנו שמענו כבר על המחסור הגובר והולך במהנדסים ואנשי טכנולוגיה. כולנו נתקלנו ביוזמות שונות לעידוד תלמידים לעבור ללימודי מדעים מדוייקים ומתמטיקה. שהרי די ברור: כדי שיגדלו כאן מהנדסים טובים הם חייבים להתחיל מגיל צעיר. מילת הקסם: תכנות. כדי להכין את התלמידים למאה ה-21 על הדרישות הכבדות שלה, התלמידים חייבים ללמוד – ובעיקר תכנות – והמורים חייבים להשלים עם הרעיונות החדשים ולהסתגל אליהם ולהכניס אותם למערכת הלימודים.
אחת השיטות היותר מקובלות (גם בארץ – ראה יוזמת משרד החינוך ו-IATI), היא לעשות שימוש במשחקי מחשב שונים, כדי להפוך את חויית הלימוד למהנה יותר, קלה יותר וידידותית יותר. כך הדור החדש אמור ללמוד תוך שימוש בכלים ואמצעים אותם הוא מכיר מחיי היום יום שלו (מחשבים, לפטופים, טאבלטים וסמארטפונים). בכולם לוקחים משימות לימוד משעממות ומעוררים אותן לחיים על ידי ׳תלבושות׳ מוכרות של משחקי מחשב. בקיצור: שיטת ״כף דבש שממתיקה את התרופה המרה״…
ביפן החליטה חברת מיקרוספט לאמץ את הגישה וללמד תלמידי תיכון לתכנת ולהבין את תחום ההדפסה בתלת מימד. לטובת הפרוייקט חברה מיקרוסופט לחברת Kabuku המספקת שירותי הדפסה ולפתרון של Rinkak Avatar 3D Printing לשילוב כוחות במסגרתו ינסו להנחיל לתלמידים את יסודות הייצור הדיגיטלי והתכנות הבסיסי – תוך שימוש באחד המשחקים היותר פופולריים בקרב הילדים ובני הנוער – העולם של מיינקראפט. הקורס הראשון שנבנה נקרא ״יצירת בית דיגיטלי״ והוא מציע לתלמידי היסודי 10 שיעורים בני 45 דקות במסגרתן מתרגל כל תלמיד עיצוב ובניה של בניין, או מבנה, ואז מדפיס אותו בהדפסת תלת מימד. כדי לספק לתלמידים את המבנים המודפסים, Kabuku שילבה את אפליקציית Rinkak Avatar 3D printing היישר לתוך משחק המיינקראפט. באמצעות האפליקציה, כאשר המבנה גמור הם שולחים את המבנה להדפסת תלת מימד וזה יוצא בדיוק כמו המבנה במשחק…
ההערכה היא שכאשר התלמידים מחזיקים בידם הדפסה בתלת מימד של מבנה שהם עצמם יצרו במיינקראפט, הם מבינים טוב יותר כיצד תכנות וכתיבת קודים מסייעים לבניית אובייקטים.