בכתבה שהתפרסמה היום ב״כלכליסט״, יצא הכתב עומר כביר לבחון את מה שהוא מגדיר, ״עולם המייקינג״, וחוזר עם תובנה ברורה: להדפסת התלת מימד יש תפקיד חשוב בגידולו של סטיב ג׳ובס הבא.
לדברי כביר, עולם יצירה חדש עושה את דרכו אל תוך מערכת החינוך ומחולל מהפכה אמיתית בחוויית הלמידה: ״מדובר בעולם המייקינג (Making) – יצירה עצמאית של המצאות ומכשירים מקוריים תוך שימוש ברכיבים בסיסיים ויכולות תכנות.
דניאל ווייל, מנכ"ל XLN, רשת ארצית של מעבדות מייקרים מבית קבוצת ראות שמובילה פרויקטים משותפים עם בתי ספר רבים, סיפר למראיין כי החברה מפעילה תוכניות מייקרים בבתי ספר שונים, לתלמידים בחטיבות הביניים וכי במסגרת התוכנית לומדים תהליכים בסיסיים בייצור מוצר וחשיבה ייצורית – התלמידים מתנסים במידול בתלת מימד ובהדפסת מוצרים, כשבהליך ההדפסה מגלים מה קורה כשמידול לא נכון, ואז אפשר לתקן ולהדפיס מחדש.
לדברי כביר, גם רשת בתי הספר עמל בתמונה: היא מפעילה תוכניות מייקינג נרחבות שמשולבות בתוכנית הלימודים של הרשת וכוללות מרכזי יזמות בכל בתי הספר של הרשת — חללי פיתוח ויצירה עם מחשבים מתקדמים ועליהם תוכנות פיתוח ומידול, מדפסות תלת מימד, מכונות חיתוך בלייזר ועוד. הוא מדווח כי ״אחד המהלכים השאפתניים בתחום יוצא לדרך עם פתיחת שנת הלימודים הראשונה, בבית הספר דרור גליל למקצועות המחר בקיבוץ רביד, שהכינוי הלא רשמי שלו הוא בית הספר למייקרים. "בית הספר משלב לימודים בכיתה עם עבודה שוטפת במעבדת מייקרים — עבודה עם חותכי לייזר, מדפסות תלת מימד, רחפנים וציוד מתקדם", אומר ארז ליבנה, חבר בצוות ההקמה ובוועד המנהל של בית הספר. "אין כמו לימוד דרך הידיים, ועד שלא בונים לא מבינים בפועל. הלימודים נחלקים לשניים – עד ארוחת הצהריים לימודים בכיתה, ואחרי ארוחת הצהריים למידה מבוססת פרויקט במעבדה. לאורך השנה צריכים התלמידים לתכנן ולהוציא לפועל שני פרויקטים טכנולוגיים שעוסקים בסוגיות כמו איך לשפר את פני הרפואה עם מדפסות תלת מימד או איך לקדם את החקלאות באמצעות רחפנים. זו הרוח של בית הספר".
הגורמים שעוסקים בתחום בטוחים ששילוב מייקינג במערכת החינוך הוא לא מותרות אלא שינוי מהותי וחיוני כדי להכין תלמידים לחיים בעולם המודרני, אומר כביר. והמרואיינים מסכימים איתו. ״בשנים הקרובות הרבה מקצועות ישתנו מהותית או יעברו מהעולם ומקצועות חדשים ייווצרו. המטרה היא להבין מה הצרכים העתידיים של שוק העבודה וללמד את מקצועות המחר – עבודה עם מדפסת תלת מימד, רובוטיקה מתקדמת, רחפנים, אפילו גנטיקה, ביואינפורמטיקה וחקלאות בת־קיימא. אלו מקצועות שעכשיו נוצרים ומתפתחים, ומי שילמד אותם בתיכון יגדל להיות חלק מהדור הראשון של המקצוענים".