חדשות חמות
בית / אירועים / הדפסת תלת מימד וצוות מתנדבים של סטרטסיס גויסו לשדרוג פרוטזה לחייל קרבי (מיל.) ומתחרה פראלימפי בהווה


הדפסת תלת מימד וצוות מתנדבים של סטרטסיס גויסו לשדרוג פרוטזה לחייל קרבי (מיל.) ומתחרה פראלימפי בהווה


Share

"כמו אמצעי העזר של גיבורי העל רצינו להקנות לפרוטזה יכולות ייחודיות, כמו ארנק נסתר, או פותחן בירה ואפילו מקום לכלי התפעול של הפרוטזה… הדברים הפרקטיים הקטנים יכולים להיות ממש מגניבים, אבל הפן העיצובי לא פחות חשוב."

טקס הצגת הפרוייקטים הנבחרים במיזם  Makers for Heroes לשנת 2022 של ריסטרט, נערך בערב ראש השנה. במהלך הכינוס הציגו מיטב המוחות בעולם הטכנולוגיה הישראלי טכנולוגיות ופיתוחים חדשים שנועדו לסייע לחיילים שנפגעו במהלך שירותם הצבאי. צוות של מתנדבים מחברת סטרטסיס, יצרנית מדפסות התלת מימד, התומכת במיזם מימיו הראשונים, התגייס השנה לסייע לרון הלוי, שאיבד את רגלו במבצע "צוק איתן".

צילום קבוצתי של המתנדבים עם רון ביום האירוע

האתגר שבפניו עמדו 12 אנשי צוות המתנדבים של סטרטסיס היה עיצוב ושדרוג נראות הפרוטזה ה״סטנדרטית״. הרעיון היה להפוך אותה, על פי בקשת הלוי, לאביזר אופנתי, פרקטי ועמיד – גם בתחושה וגם בפועל וכזו שתתאים לאורח חייו. "רציתי שתהיה לי אופציה לקבל מראה שונה בכל יום מבחינת עיצוב, שאוכל לשחק עם הפרוטזה ולהפוך אותה לאלמנט עיצובי ויהיה לזה פן אישי," מסביר הלוי שמדורג במיקום 12 באליפות העולם ו- 7 באליפות אירופה בקיאקים ומבלה את חלק מזמנו במים.

רון בתחרות. צלמת: רונית כהן

"רון הוא מולטי-ספורטאי שלא נח לרגע. הוא מגשים חלומות ומודל למי שלא מתבייש בקטיעת הרגל שלו – וחי עם הפרוטזה בשלום," מספר אוהד מיוחס, דירקטור חדשנות ופתרונות קיימות בסטרטסיס. "מה שכן, יש דברים שמפריעים לו ביומיום בשימוש בה. אלה דברים שנשמעים לנו מינוריים, אבל כנראה שעבורו הם היו אקוטיים. בזה הפרויקט מתעסק השנה – בשידרוג חוויה שאנחנו כנראה לעולם לא נבין."

"היה חשוב לי שהאזור המתכתי שקרוב יותר לתחתית הפרוטזה יהיה בעובי הנכון, כדי לא לעוות את המכנסיים מעל, למשל," מסביר הלוי. "רצינו שאולי יהיה מקום לתעודת נכה, או למפתח שפותח את הברגים של הפרוטזה, אולי אפילו פותחן בירה… הדברים הפרקטיים הקטנים יכולים להיות ממש מגניבים, אבל הפן העיצובי לא פחות חשוב." גם העיסוק של רון כספורטאי היה חלק משמעותי מהתהליך. "דיברנו על הקיאקים כחלק מהעיצוב – רצינו מראה יותר ספורטיבי גם בעיצוב ובחומרים, כך שיתאימו להתמודדות עם מים או תנאים מאתגרים אחרים."

רון ונפתלי בוחנים את ההדפסות הראשונות

המעצבים הראשים של הפרויקט השנה מטעם סטרטסיס, ג'יין דוידוב ונפתלי אדר, נענו לאתגר. "המוצר שיצרנו הוא פתרון שאמור לעבוד כחלק אינטגרלי שמתחבר לפרוטזת הרגל הקיימת של רון, ובא לענות על הצורך שלו להסוות את החיבור התחתון של הפרוטזה לחלק העליון של הרגל," מסבירה דוידוב. התהליך דרש הבנה ותיאום ישירות עם רון כדי להתאים את המוצר לצרכים הספציפיים שלו, משינויים בין הקיץ והחורף ועד האופן שבו הוא לובש את הג'ינס – יתרון משמעותי של ההדפסה בתלת מימד. "רצינו שמעבר לטכנולוגיה שזה יתאים לאופי שלו כבן אדם. היה חשוב לנו לתת ערך מוסף לא רק לבעיה הספציפית הזו אלא גם לתת ׳טוויסט׳ עיצובי נוסף."

פגישת עבודה במשרדי סטרטסיס

״עבדנו ביחד כדי להגיע לפתרון שאנחנו מקווים שיהיה מוצלח ושייתן לו את החיים שהוא רוצה לחיות," אומר אדר. "סרקנו את הפרוטזה שיש לו היום והשתמשנו בה כשלד כדי להתחיל לבנות את הפתרון שעיצבנו עבורו. הדפסנו מספר גרסאות ומודלים כדי להגיע לצורה המתאימה. הפתרון הייחודי הזה יתאים לפרוטזות שונות של רון בעתיד ואף לאנשים אחרים. ה׳מוצר׳ שלנו פשוט ׳מתלבש׳ על הפרוטזה וכך יוכל להתחבר גם לפרוטזות שונות בעתיד במידה וזו תוחלף. כל שינוי אפשרי בלחיצת כפתור והדפסה חדשה כולל שינויי טקסטורה ונראות, קל לביצוע ובפתרון נגיש, פשוט וזמין."

דוגמיות הדפסה לפרוטזה

"כבר שש שנים אני מלווה צוותי מתנדבים מסטרטסיס עם עמותת Restart," מספר מיוחס. "מלבד ה- engagement של העובדים והחיבוריות ביניהם, זה גורם לנו להבין מה יש לנו, מה הטכנולוגיה שלנו מסוגלת לעשות, ואיפה אפשר אפילו לחדש ולעשות יותר. ההתנדבות של העובדים, בצוותים רבגוניים ממחלקות שונות ומגוונות מובילה לחדשנות וליצירתיות משבשת."

רון והתוצר הסופי

סרטון

https://youtu.be/kuhN1QWKXAA

 

 

Share

אודות The3D Zone

Check Also

עיצוב שנות ה-60 פוגש את הטכנולוגיה של המאה ה-21: מכונית הספורט המיתולוגית לוטוס Type 62-2 צויידה ב- 500 חלקים שהותאמו אישית והודפסו במדפסות התלת מימד של סטרטסיס

סטרטסיס (NASDAQ: SSYS), המובילה בפתרונות הדפסה תלת-ממדית פולימריים, משתפת פעולה עם מותג הרכב היוקרתי העולמי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Share