שבוע העיצוב שנערך לא מכבר בירושלים, היווה נקודת מפגש בין מגוון יוצרים, שייתכן וביום יום לא היה יוצא להם להיפגש, שלא לומר לעבוד יחד. אחד החיבורים היותר מעניינים, שאת תוצאותיו ניתן היה לראות מקרוב באירוע, נוצר בין מיכל לויצקי, יוצרת ומעצבת עצמאית, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בצלאל ובין איליה פלדמן, צורף יודאיקה. נקודת ההשקה: ההדפסה בתלת מימד. לויצקי הביאה עימה יצירה והתנסות במגוון טכניקות וחומרים בהדפסת תלת מימד ופלדמן הביא ידע וניסיון במגוון רחב של טכניקות עבודה – חריטה, יציקה, אמייל ואף הדפסה תלת מימדית.

העבודה המשותפת זכתה אחר כבוד לשם ״פרויקט השדכן״ והוא נוצר בלעדית לכבוד שבוע העיצוב, שבתערוכה הנלווית אליו הציגו 9 זוגות מעצבים ובעלי מלאכה מסורתיים, מפגש רב תחומי בין ישן וחדש.
לויצקי ופלדמן הציגו 7 גופי תאורה שיצרו בשילוב הדפסת פלסטיק PLA ומתכת פליז.

התוצאה: שילוב בלתי שגרתי שבא לידי ביטוי גם בתוצרים ובתוצאות הסופיות. בהדפסה נעשה שימוש ב-PLA לבן – כזה שהאור עובר דרכו ו כך חושף ומדגיש בגופי התאורה מגוון טקסטורות שאחרת לא היו נראות. באופן מפתיע, מהפלסטיק התקבל מראה רך ומסקרן למראה ולמגע. ״בזכות הפרויקט איליה פתח בפני דלת לעולם הצורפות״, מספרת לויצקי. ״נחשפתי למלאכת מחשבת במתכת, שילוב בין טכניקות וחיבורים. הפרויקט אפשר לנו מקום לייצר יחד תהליך משותף משלב הרעיונות ועד לייצור העצמי של גופי תאורה. נתח גדול מעבודתו של איליה מוקדש ליצירת כלי יודאיקה ההולכת ונעלמת ואילו יחד אנחנו מחפשים דרך לפנות לאפיקים חדשים. בפרויקט ייצרנו תכשיטים מאירים לסביבה האינטימית .הגופים הם הביטוי הפיזי למפגש בין תחומי היצירה שלנו, הם מייצגים באופן חי וחומרי את המפגש בינינו, מפגש אשר טומן בחובו ניגודים משלימים . המתכת מייצרת את המבנה ואילו הדפסת הפלסטיק מפזרת ומרככת את האור – החוליה המקשרת בין השניים״.
״הדפסת תלת מימד היא מגרש המשחקים שלי״, מספרת לויצקי. ״אני נהנית להתנסות ולמתוח את הגבולות במגרש המשחקים הטכנולוגי הזה. בגופי התאורה שיצרנו אפשר לראות מגוון של צורות וטקסטורות… הרעיון היה להתנסות בכמה שיותר וריאציות צורניות ולהבין איך זה יתקבל בצורה המיטבית והמעניינת ביותר״.

לויצקי מספרת שיש לה מדפסת תלת מימד שולחנית (FDM) משלה שבה היא מדפיסה ויוצרת כל הזמן. ״הרגשתי שהשילוב בין המתכת והפלסטיק יטיב עם היצירה. השילוב החומרי בין פלסטיק למתכת הופך את גופי התאורה להרבה יותר מעניינים מאשר היו מפלסטיק בלבד. נכון, הפלסטיק נתפס בעיני הסביבה כחומר זול, אבל, הפליז, המתכת בעלת גוון מוזהב, ששילבנו כאן מקפיצה את היצירה ומעניקה לה את הנופך התכשיטי. עשינו שימוש בטכניקות שונות במתכת: תחילה יצרנו אבי טיפוס בהדפסת FDM, לאחר מכן הדפסנו מודלים ששימשו ליצירת תבנית ליציקת פליז. בתחילה הדפסנו מודל ב-SLA, שהיא הדפסה מדויקת וממנו יצרנו תבנית גומי אליה הוזרקה שעווה שלאחר מכן שימשה לתהליך היציקה של המתכת בשיטת מסורתית של ׳שעווה נעלמת׳״.

השניים אומרים כי השימוש בהדפסת התלת מימד, מלבד מספק גוון פיסולי ואומנותי. ״יש הרבה משקל לאסתטיקה בעבודה שלי ואני סקרנית לגלות וליצור עוד״, אומרת לויצקי. ״התערוכה והפרויקט עשו לי חשק להמשיך ולהעמיק בכיוונים ובשילובים האלה. אני כל הזמן מחפשת את השימושים, או היישומים שאני יכולה לייצר בעזרת ההדפסה בתלת מימד."
אוצר: דניאל נחמיאס
שבוע העיצוב י-ם, בית הנסן
טכניקות: הדפסת תלת מימד FDM ו- SLA
מתכת – לחצנות ויציקה.
קרדיט צלמים: אור קפלן/ג׳ק וינוגרד
תיק עבודות אונליין : https://micmiclev.com/
אינסטגרם : https://www.instagram.com/micmiclev/