אוכל מודפס בטכנולוגיית הדפסת תלת מימד? כבר שמענו על הטרנד החדש הזה. זהו, ללא ספק, תחום חם כיום. אבל, כך נראה, מעצבת המזון קלואה רוצרוולד (Chloé Rutzerveld) מנסה בימים אלה למתוח את ההגדרה עד לקצה ולכיוונים שאחרים בטוח לא חשבו עליהם.
אחד הפרוייקטים המעניינים שלה, שזוכה ללא מעט תשואות הוא פרוייקט ה-Edible Growth, שמוקדש ליצירת מזונות מבוססי הייטק, או ליתר דיוק, מזונות מעבדה, שגם מביאים עימם טריות ואת בשורת הבריאות – זאת בניגוד לכל השוקולדים/פסטות, ממתקים ושאר מרעין בישין שכל כך אוהבים להדפיס היום. בבסיס הרעיון של רוצרוולד, מונח קונספט מבטיח: בסיס 'חי' ואכיל, שמשמש מצע גידול לאוכל.
וזה הולך ככה: ממדפסת תלת מימד מודפס הבסיס, בצורות מגוונות. הוא עשוי מתערובות של נבטים, סוגי פטריות ותערובת של שמרים. המצע ממולא במרכזו בחומר הנקרא Agar – מעין עיסה ג'לטינית אכילה שעשויה מסוגים שונים של אצות ועשבי ים.
במהלך 3-5 ימים, הזרעים והנבטים ניזונים מה-Agar ומתחילים לצמוח ולהצמיח פטריות חמודות ושאר ירקות. התערובת המיקרוסקופית ממשיכה לתפוח ולצמוח אף היא ומפתחת מעין בית לשאר, כשמכאן קצרה דרך לצלחת, או כך לפחות מקווה רוצרוולד. הוא מודעת לכך שעוד רחוקה הדרך למימוש החזון שלה, אבל, היא בהחלט אופטימית. לדבריה, האוכל האורגני, שרק ממשיך לגדול כל הזמן, פותח צוהר לאפשרויות החדשות ולטעמים החדשים, שנמצאים שלב אחד באבולוציה מעל ספלי השוקולד והבורקסים…