חדשות חמות
בית / Business / חשיפה ראשונה: אוטודסק משיקה בתל אביב את מעבדת הדפסת התלת מימד הגדולה באירופה ובמזה"ת

חשיפה ראשונה: אוטודסק משיקה בתל אביב את מעבדת הדפסת התלת מימד הגדולה באירופה ובמזה"ת

Share

Autodesk חנכה בתל אביב את מעבדת התלת-מימד הגדולה באירופה ובמזה"ת, השנייה בחברה, אחרי ארה"ב, והודיעה כי חלק גדול מפיתוח ה- Spark, פלטפורמת התוכנה הפתוחה להדפסה ב- 3D, מתבצע במרכז הפיתוח בישראל.

Autodesk, מובילה גלובאלית בתחום העיצוב ב-D3 ובתוכנות הנדסה, חנכה היום (ג', 3 במרץ 2015) בתל אביב את מעבדת הדפסת התלת-מימד הגדולה באירופה ובמזה"ת. מעבדת המחקר, שתשמש כסטודיו וכסדנה לפיתוח של פתרונות חומרה ותוכנה חדשניים בתחום הייצור הדיגיטלי, תאפשר לצוות מרכז הפיתוח של Autodesk בישראל ושותפיה העסקיים, להמשיך לחקור את האפשרויות, ולדחוק את גבולות תחום הדפסת התלת-מימד. המעבדה, שתתמקד בפיתוח ובבחינת פתרונות חדשים עבור מדפסות תלת-מימד בפורמט גדול, מהווה את החלל הראשון של Autodesk מחוץ לארה"ב, כשהראשון פועל כיום ב- Pier 9 בסן פרנסיסקו.

"העולם נמצא כיום על סף אחד השינויים המשמעותיים והגדולים ביותר מאז המהפכה התעשייתית, בדרך שבה אנו מעצבים ויוצרים דברים", אומר יונתן סרוסי, מנהל מרכז הפיתוח של Autodesk ישראל ומנהל תחום AutoCAD Mobile העולמי של החברה. "חברות ואנשים, בתעשיות שונות ומגוונות, מוצאים עצמם מאותגרים על ידי שינויים בדרכי ייצור, בביקוש ובמוצרים עצמם. טכנולוגיות חדשות, כמו הענן והמובייל, וטרנדים תעשייתיים כמו מדפסות ה-3D משנים את הדרך שבה אנו עובדים וחיים. על רקע זה, צומח עתיד חדש של עשיית דברים, ו Autodesk-ומרכז הפיתוח שלה בישראל, יותר מכל חברת תוכנה אחרת, ממציאה ומחבקת את העתיד החדש הזה".

מנהלי מרכז הפיתוח של אוטודסק בישראל. מימין: צרפתי, רוטביין וסרוסי. צילום: רוני פרל
מנהלי מרכז הפיתוח של אוטודסק בישראל. מימין: צרפתי, רוטביין וסרוסי. צילום: רוני פרל

במהלך ההשקה הוצג חלקו של מרכז הפיתוח הישראלי של Autodesk בחזון החברה ובבניית פלטפורמת Spark – פלטפורמה פתוחה וחינמית להדפסת תלת-מימד, שתחבר בין המידע הדיגיטלי למדפסות תלת-מימד בדרך חדשה. במקביל, הוצגה גם קרן ההשקעות Spark Fund שהוקמה כדי לעודד ולפתח את תחום הדפסת התלת-מימד ולעזור לחשוף את הפוטנציאל העצום שהטכנולוגיה מביאה עמה. הקרן מתכוונת להשקיע עד 100 מיליון דולר בשנים הקרובות בחברות שעוסקות בהדפסת תלת-מימד. מעל 530 בקשות להשקעה הגיעו עד היום לקרן, המתכוונת להשקיע ביזמים, בסטארט-אפים ובחוקרים, התורמים להאצה של המהפכה התעשייתית החדשה. בימים אלה בוחנת הקרן השקעה ושותפות עם מספר חברות ישראליות העוסקות בתחום.

"ישראל, בהקשר הזה, מייצגת מרכז חדשנות חשוב ומשמעותי עבור אסטרטגיית הדפסת התלת-מימד של Autodesk", אומר איתן צרפתי, מנהל פלטפורמת Spark ב-Autodesk ישראל להדפסות בתלת-מימד. "פלטפורמת Spark, שהצוות בישראל לוקח חלק חשוב בפיתוחה, תספק את אבני היסוד לחדשנות, שבה מעצבי מוצר, יצרני חומרה (מדפסות), מפתחי תוכנה ויצרניות של חומרי הדפסה, יוכלו להשתמש כדי לדחוק את גבולות טכנולוגיית ההדפסה בתלת-מימד ולהאיץ את המהפכה התעשייתית החדשה".

אוטודסק משיקה את מעבדת מדפסת תלת מימד מעבדת הדפסת תלת מימד של אוטודסק מעבדת מדפסת תלת מימד

לדברי צרפתי, בשנים האחרונות הייתה בישראל צמיחה מטאורית בתעשיית הדפסת התלת-מימד. "ישראל, על היזמים שצומחים בה, הפכה למקור של חדשנות בתחום. Autodesk מכירה בחשיבות של לישראל בתעשייה וממשיכה להשקיע באופן משמעותי, הן בתוכנות והן בפיתוח חומרה".

המעבדה החדשה, אומר הצוות הישראלי, תהווה חלל עבודה, ניסוי ויצירה עבור שותפי Spark על מנת שיוכלו לעזור בהשלמת מטרות הפלטפורמה. צרפתי אף קרא לחברות ופרטים המפתחים חומרה, תוכנה, חומרים, זירות מסחר ו'מייקרים' (Makers) להגיש מועמדות לקרן ההשקעות של Spark. "בנוסף להשקעה הכספית, חברות שיתקבלו לקרן יהפכו לשותפות בתכנית Spark ותהיה להן גישה לשירותי שיווק ולשירותים נוספים הזמינים לשותפים ב-Spark. מדובר כאן בשילוב ייחודי של השקעה אסטרטגית, שותפות והזדמנויות  חדשות. Autodesk מחפשת להרחיב ולהעצים את האקוסיסטמה של Spark ולקדם את תחום הדפסת התלת-מימד לעבר חוויה מתקדמת ונוחה יותר", אומר צרפתי.

ספארק. הפלטפורמה שתביא את מהפכית הדפסת התלת מימד
ספארק. הפלטפורמה שתביא את מהפכית הדפסת התלת מימד

"Autodesk מבינה שהמפתחים והיזמים הישראלים הם בעלי כישורים מיוחדים: היכולת לפשט את הטכנולוגיה המורכבת של תוכנות עיצוב מתוחכמות לכדי פתרונות פשוטים אך אלגנטיים, הקוסמים לקהל רחב של משתמשים", אמר עילאי רוטביין, מנהל חטיבת תשתיות ענן ב- Autodesk ישראל. "הישראלים מצטיינים בפיתוח מסוג זה של תוכנות, תודות לשילוב בין מתכנתים טכניים מוכשרים, וכישרון ליצירת חוויית משתמש חזקה".

עם המעבר ההדרגתי שהחלה Autodesk לבצע בתקופה האחרונה בפורטפוליו מוצריה לכיוון הענן והמובייל, מתאפשרות דרכים חדשות לגישה ולשימוש בכלים לעיצוב ויצירה, כשבמקביל, ראתה Autodesk הזדמנות להתחבר עם כל מה שסצנת הסטארט-אפים הישראלית יכולה להציע, והיא החלה לרכוש חברות שיתאימו לצרכים הגדלים במהירות של החברה. במהלך 5 השנים האחרונות רכשה החברה מספר סטארט-אפים ישראלים, בהם VisualTao, שהיווה את הבסיס לאתר הישראלי, את (Imagine-Web (CmyCasa, את Purple Bit ואת For-Each.

"מרכז הפיתוח בישראל נמצא במגמת גידול משמעותית", אומר סרוסי. "אנו מציעים לאנשים הטובים ביותר בתחומם לבוא אלינו והם אכן באים, ובמקביל ממשיכים לחפש בישראל חברות נוספות שיכולות להתחבר לחזון שלנו ולמהפכה שאנו מובילים".

Share

אודות The3D Zone

Check Also

HP ו-Rebook חשפו נעלי יוקרה חדשניות וברות קיימא בהדפסת תלת מימד

שני מותגי העל, Reebok ו-HP, חשפו קונספט חדש של נעלי ספורט, בשיתוף פעולה עם מותג …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Share